Epres gyümölcskrémes

Epres gyümölcskrémes

A piskótához: 4 evőkanál cukor, 4 db tojás, 1 csapott kávéskanál gluténmentes sütőpor, 4 evőkanál Barbara gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet váltakozva óvatosan, nehogy összetörjön a fehérjehab. A masszát margarinnal kikent és liszttel megszórt 23 cm-es tortaformába öntjük és 170 fokon kb. 20 perc alatt világosra sütjük.

A krémhez: 6 dl tej (nálam cukormentes mandulatej), 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 5 evőkanál Barbara gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 1 csomag vaníliás cukor
A tojássárgáját és tojásfehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Kézi habverővel alaposan összekeverünk a tojássárgát cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan, hogy csomómentes maradjon. Tűzhelyre tesszük, állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. A lángot elzárjuk alatta, és még forrón belekeverjük fakanállal a tojáshabot.A kihűlt piskótára rátesszük a gyümölcsöt (bármi lehet, amit éppen megkívánsz) és ráöntjük a kihűlt krémet, majd egyenletesen bevonjuk a sütit vele. Hűtőbe tesszük és kb 2-3 órát hagyjuk összeérni az ízeket, ha sikerül legyőzni a türelmetlenségünket és nem esünk neki azonnal.