Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

20 dkg Barbara gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tészták előállításához, 10 dkg darált mák, 2 dl étolaj, 1 csomag sütőpor, 5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 dl tej, meggy

Elkészítése: A tojásokat szétválasztuk és a tojásfehérjét felverjük habbá. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a mákot, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját és az étolajat, majd ezt is jól elkeverjük. A tojásos-tejes keveréket hozzáadjuk a mákos-lisztes keverékhez, és egyenletesen simára keverjük benne, majd a meggyet is beletesszük. Legvégül a tojásfehérjét is óvatosan a masszába forgatjuk. Muffin formába kanalazzuk a tésztát és 180 C-on 45 perc alatt készre sütjük. Kb 24 db muffin lesz belőle.