Pita

Hozzávalók:

20 dkg Barbara gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tészták előállításához, 5 dkg rizsliszt, 210 ml langyos víz, fél csomag szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 csipet só

Elkészítése: Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Ezután letakarva, meleg helyen 20 percet pihentetjük. Olajos kézzel 6 db kb ½ cm vastag pitát formázunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsin 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt 230-250 fokra előmelegítjük. A megkelt pitákat  6-8 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, és a másik felét is zsemleszínűre sütjük. Egy tálba szedjük, és letakarjuk egy konyharuhával (különben ropogós és kemény lesz). Ha kihűlt, készíthetjük a gyrost.